Jumaat, 7 Disember 2012

assalamualaikom, n hye everyone...!!
i feel so bored this night...
u know what... ?
skarang sya dah di semester 2...!! arghh... terujanya nak habis diploma nieyh...hehheheh...(cis, baru part 2 dah berangan habis diploma....)
 this post sebenarnya x der motive apa apa pon cuma nak share gambar2 ngan korang jer...hehheheh... (x der kerje)

ni lah gambar class mate aku..

nilah bff aku kat rumah....


hah ...!! nilah anak sedaraku...merap..

view sunset dari blok bilik aku (mahsuri F2, UiTM ,merbok kedah)







ini cantik..!!


 
ni anak sedara aku jugak ``Qinamiraz imani"






``MY MOM BIRTHDAY"








atok dioramg x tiup lilin , diorang plak yg men tiup2 lilin atas kek lego....hahha




nilah anak buah aku yg paling nakal....


oklah ni jer yang nad nak post kali ni....
maassalamah...
assalamualaikom...

Selasa, 23 Oktober 2012

MAK OII LAMANYA X POST SOMETHING KAT BLOG NI..!!

ASSALAMUALAIKOM...??!! 
anybody here...??
ceh apa punya soklan lah yg aku bagi ni..??...hehhehe
tnya cm tuh... macamlah aku ramai sgt folowernya..heheh
sorylah sejak kebelakangan ni x dapat update blog ni....
maklumlah sbb buzy dengan kuliah dan assigmen yg bertimbuan2...hehheh

you all tau dak yg skarang ni sya sedang bercuti...!!
hah...!! how fun u know...!!
i can release my tenssion at home....
this is my first semester break....

nak tau tak betapa penatnya stay kat UiTM tuh...
tambahan pulak course aku ni banyak menngunakan tenaga tngan org..
jelezz siot kat student course lain coz diorang bila waktu kuliah habis just stay dalam bilik n study jerk...
kitorang plak hampir setiap malam tidor lewat semata2 nak siapkan assigmen yg melungguk2....

hah..!!... padan muka aku jugak , sapa suruh pilih course ni sebagai pilihan pertama....??
klo dipikirkan balik, x baik jugak aku cakap cm ni...
dah kat sini tuhan tentukan masa depan aku...

n klo dipikirkan balik ,klo dok umah pon buat pa..???
pi balik p balik mak aku mesti akan ungkit ayat kawenn....hehehheh... (soryy mak adik kata kat mak dalam blog ni)

cuti2 dah alang2 dah dekan hari raya korban ni aku harap sangat boleh buat ``satay korban"
hek2...(kempunan)

i have something to gine u olls tengok ...
but wait the next update yea...
i will share a photos from my photography assigmen n ss (syok sendiri) ...hehhe
sampai ni jerk...
assalamualaikom...
maassalamah.....!!

Jumaat, 15 Jun 2012

MINGGU DESTINI SISWA UiTM KEDAH

assalamualaikom....
wargh lamanya x update blog ni....rindu....tpi malas nak menaip...hehehheh
to all siswa n siswi baru UiTM....

suma siswa siswi UiTm pasti akan tahu apa itu MDS right ....
sebenarnya bagi aku MDS adalah kenangan paling indah...
walaupun pad mulanya rasa tertekan tetapi bila dipenghujungnya,hat baru terasa akan kehilangan...
tpi klo 2 minggu MDS mau eye bag mendur kat bawah hhhahahhaha....
[[
[[
[[
[[
[[tengok bawah]]
video
ni hah 1 dari videonya...
                                             ni suma kak n abg PM (pembantu mahasiswalah)
 PM ni suma blazer....eh blazer ker..??? betullah kot...klo salah mintak maaflah...
                                                             nihah...mahasiswi baru
terlentok suma..!!ni masa dalam pusat islam....gara2 kemengantukan....suma pakat tertidor selepas solat....
bayangkanlah tidor pukul 2 n bangun sebelom pukul 4.....
 pebaik2 kak tudung tuh jangan kasik  kelepek....

nihah...kawan aku dari sekolah rendah sampai ke universiti masih bersama...yg tudung putih tuh diana...yg tudung pink tuh kila....dia aku kenal sejak dari tadika lagi....sbb kami blajar kat tadika yang sama....


 yang gelap yuh aku arrr....hehhehe...jeles kat dyana sbb dia putih....
persembahan terakhir dari kakak n abang PM...
video
ok  the end....
assalamualaikom....

Sabtu, 12 Mei 2012

2 / jun 2012...

assalamualaikom....
bebaru nieyh kan result upu keluar
check2 saya dapat ...
grafik design kat fakulti seni lukis dan seni reka...
mmg course yang sya minx ler....kat uitm merbok...
memang  dkat sgt...
boleyhlah blik umah slalu..hehheheh...
x brapa minggu agy jek...
lesen kereta pon  x habis lagi mau serabai kpala ni...
hahhaha....penat nak prepare pasal beborangge yang bnyak..!!
penat...
pastuh kejab kat bank tuh...kejab ke bank ni....
fuhh...~~~
nallaaaaaaaaaaaaaaa pining den...hahhahaha
dah macam abg ni dh...
(ntah gambar sesapa ntah den ciplak dri gambar abgku...)
hahhhaah
~~~sekian...~~

Ahad, 15 April 2012

temuduga..!!

assalamualaikom..... 
hah hari nieh nad nak citer pasal temuduga....
last week hati nad tergerak nak check laman web MOHE.......
bukak paparan semakan temuduga`untuk lepasan SPM sudah keluar..!!
dengan hati yang neves nad masukkan number ic nad dlm portal kemasukan pelajar UiTM...
dia tulis:
Keputusan Temu Duga :
  Tahniah, anda berjaya dipanggil untuk ditemu duga. Maklumat temu duga anda adalah seperti berikut : -
 
Nama :
SITI NADZIRAH BINTI JAAFFAR
 
No K/P Baru :
94090702****
 
Program Temu Duga:
AD110 - DIPLOMA SENI LUKIS & SENI REKA
 
Tempat Temu Duga :
UiTM CAWANGAN KEDAH
 
hati nad dah berputik bunga gembira....but...but...neves....tarikhna tinggal 3 hari lagi....
dalam masa 3 hari tuh nad dah mula kelam kabut...
prepare semua g perlu....


15/4/12 jam 2.00 petang...
bermulalah episod temuduga aku di UiTM
jam ang pertama nad dan peserta lain yang terpilihdiminta untuk check nama dan pergi kekelas yang dibahagikan oleh mereka....
nad dapat kelas 3....
disitu kmi bermula dengan melukis harta karun g ada diatas meja , berhadapan dgn aku....
jam kedua kitorang diminta tuk menggabungkan gambar dlm kotak atas kertas ang disediakan....
...lepas tuh kitorang isi borang yang disediakan sejak dari awal tadi.....
last sekali diorang inform kami untuk sediakan sijil ,borang ,fortfolio...dan segala benda lagilah....

Time untuk ditemuduga....
setelah beberapa minit menunggu giliran untuk ditemuduga ...tibalah turn aku....
kena pulak kat sorang akak ni, tak tahulah sama ada dia student atau pensyarah disitu...duduk jak dia kata  ``muka neves jer"
aku reply blik...``just a little bit.."(dengan muka cover berani....)
kata dia``knapa tak nangis jer?"
pastuh aku senum sumbing jelah...dah x tau nak kata apa dah...lepas habih ujian buta warna dan check segala sijil, aku diminta ke meja ke dua untuk ditemuduga...tengok -tengok penemuduga tuh 2 org kot..``mak oii"
dua- dua laki pulak tuh....sabar jelah...bila duduk diorang suruh aku perkenalkan diri ,nad pon cakaplah cm ni ``nama saya Siti Nadzirah Bt Jaaffar, bekas student Sekolah Menengah Kebangsaan Yan,dan tinggal di yan.,saya memperoleh
tot A dalam SPM...hehheh...dia tana kenapa amik kos seni...aku jawab ``sebab saa minat"
dia tana pulak ,apa ang kmamu tahu tentang graphic..?'(sebab aku amik graphic)
``nad cakaplah seni reka graphic nie orang buat macam-macam seperti  buat banner,design t-shirt,butoon dll....
oleh sbb penemuduga tuh sporting dia citalah kat nad segala berkaitan dengan seni reka graphic ni....
(suasana dlm dewan temuduga tuh x mcm temuduga tuh bukan macam temuduga dah,elah org temuduga ,diorang plak just tana apa yg boleh buat aku tergelak.....lpas habis temudega aku chaw keluar dgn muka merah sebab tak tahan nak gelk...heheheh...keluar-keluartuh g carik maa,kak cra n ,mak tom...sebab diorang ang temankan nad nak ke temuduga tuh.....(thanks to them..)   :)

Sabtu, 24 Mac 2012

bolehkah aku menjadi seperti yang mereka inginkan...???

assalamualaikom...??/
is anybody here..??

bolehkah aku menjadik  apa yang mereka inginkan..???
nihah cita ni sebenonye pilihan mak aku untuk aku jadik seorang cg....
biasalah budak lepasan SPM ,masih tercari-carik arah tujuan....

aku rasa aku cm x ngan untuk jadik seorang cg....tambah2 plak klo  jadikcg sekolah rendah,lagi hampessslah aku...hahhaha(mau xnya budak2 sekarang nieyh kan hyper ckit...)
letih plak aku nak melayan diorang....

ssebenarnya aku mnat aku lebih kepada art...
memandangkan aku mnat art n sejarah,so aku pon mintaklah cg sejarah n seni....
n suma yg kot legoh tuh argh....

Khamis, 23 Februari 2012

rindu nak ke sekolah..

assalamualaikom....

tuk sesapa yg habis sekolah mesti tgh rindukan sekolah kan...???
aku pon rindu sesangat walaupon x lama pon aku tinggalkan sekolah,baru bapa bulan jak...
bkn rindu apa ,aku rindukn kawan2,cikgu2...
rindu nak borak ngan deorang...
rindu nak dengar leteran cikgu...hahha

skunk sambil tulis ,sambillah aku baca buku visi sekolah aku...
nama sekolah aku SMK Yan untuk yg x tahu aku dok sekolah mna kan....
sambil tengok buku visi nieyh sambil senyum...yalah tengok cm2 gelgat kwn2 kat situ.....
sedih mesti ada punyer...
sedih tengat budak laki yg aku suk...hahhaa(merepek meraban jak aku )
oklah nak abih dah ...
THE END.....
assalamualaikom....

Jumaat, 17 Februari 2012

@ga@k l@m@ aku x berblog....

                                                                     assalamualaikom....
anyeohosayo....

ada sapa2 x kat cini..???...hahhaha....

hahhaha dah lama kan nad x menulis kat blog nad nieyh...bkn apa ader berok curik cable tuh yg x bleyh nak nulis nieyh bkn tuh ajak mood nad pon kureng...sbb sebok amik lesen moto n keta....
sebenarnya nad rasa agak boringlah...
bkn haper slama cuti yg berbulan nieyh dah lah nad x kerja x buat haper....
dok umah makan tidor n amik lesen...
nak lepak pon x boleh coz x der kwn....huhhwuuu(cian nad kan)

skunk nieyh dah jadik habit nad bergoogling n carik resepi western food ...
klo ada masa nad cubalah buat ...
bagilah sapa2 rasa,n klo sedap nad kembanglah ckit kan (ckit jak)
klo x ....moncong jelah...
hahahhaha
nak post gamaq  pon x der gamaq nak post
tpi x per nad akan upload gambar esok yak....
sebagai lepasan SPM nad knalah berbakti kan sekolah kan....
esok nad akan pergi sekolah untuk nak ngajar adik2 kat sekolah kawad.....!!!
horayyyy...!!!ilang ckit bosan ,nasib kak cra ada klo x mmg bosan tahap  gaban kot nad...hhahahahha.. 
ok cni saja potpet nad  yg x berapa ada motif nieyh  kan....hahahhaha
assalamualaikom....
maassalamah...

Rabu, 18 Januari 2012

t@jukny@ :unknown...

assalamualaikom....

im in a good mood today...hehhehe....
do  you know why...??
its becouse kak cra nak blik hari nieyh...hahhahahaha
UiTM cuti 5 hari....so aku boleh menikmati cutinya dengan sempurna...

nad tak tahu nak ltak tujuk apa untuk post hari ini....
tpi hati kata``tulislah2''...hahhah okayh nad akan tulis lah...ehhehehhe....
haaaaaa...nad aDA 1 soklan yang nad nak tnya korang....
korang tau x apa maksud cinta yang sebenarnya....?
nad sure korang mesti pernah bercinta kan...>???
nad pon pernah....tpi skarang nak tgh x bercinta namun x semestinya nad available..heheh...
tpi korang tau x apa maksud cinta yg sebanarnya..???
cant you please tell me..???

how about cintan monyet...??
sbenarnya nad BKN NAK FOKUSKAN PADA TJUK CINTA2 NIE...
dsebabkan tak der idealah katakan....
tiada manusia yang x pernah merasakan cinta....
siyesly cinta yang kita rasakan sememangnya manis jika dapat memiliki org yang kita cintai........
wargh....^_^hehhehee....

 nad pon nak jugak....
nad suka org tuh suka buat lawak,kuat pegangan agama(klo kjuat pegangan agama secara automatiknya dya akan menghormati org lain..)
diorang nieyh sweeettttt....

oklah kkat nieyh jalah...klo anda baca mesti anda akan merasakan post nieyh agak annoying...hehehhe.
assalamualaikom

Selasa, 17 Januari 2012

sahibul hikayat yang x der hati....

Assalamualaikom...
..
dah lama x conteang blog ni....
cuti lama tpi hati malas sgt nak tulis kat sini....
aku lebih suka diamkan jak...hhahaha(terhemo plak nad ni...haper arr)
rasa hati dah x der nak tulis kat sini...

tpi siyes nad ckp ,nad bosan dok saja...
hnya hujung minggu jak boleyh cheer up ckit...
dyalah kwn nad msa senang n susah ...

i love her damn2 much....

















sarangheyooo....
sory sbb ada gambar yg korang kena toleh kepala korang...hehehheheheh....
x per excersise leher...hehhehehe...